söndag 23 november 2008

Nu är jag igâng igen..

Ofta när jag väl börjat skriva ett inlägg sâ dyker det upp en till grej jag vill berätta om. Nu vill jag berätta nâgot om bostadssituationen i Madrid. Vad folk i sin desperation gör för att fâ en egen bostad. Det utannonserades för nâgra veckor sedan att 2000 nya lägenheter ska byggas i Fuenlabrada, en förort till Madrid. "Billiga" lägenheter, för ca 1,2-1,6 miljoner kr (vilket kan jämföras med att en lägenhet till "normal"pris kan kosta 3 miljoner, den vi bor i bland annat). Initiativtagaren kallas för "hjälten" eller "Betong-Robin Hood".

För att fâ komma med pâ intresselistan till dessa lägenheter var man, logiskt nog, tvungen att hamna bland de första 2000 personerna. Och eftersom det är stor, stor efterfrâgan pâ lägenheter till ett rimligt pris, var detta erbjudande mycket populärt. Folk började köa redan en vecka innan pâskriftsdatumet. Med tält, sovsäckar, stolar, bord, trangiakök och bärbara datorer. En del hade tagit ut semester, andra satt och pluggade inför nâgon examen eller skötte sitt arbete via datorn. Det ska tilläggas att vädret inte längre är sâ varmt att man frivilligt sitter ute flera timmar i sträck (och defintivt inte sover ute). De 2000 personer som lyckades komma med pâ intresselistan hade verkligen gjort sig förtjänta!

Vad jag undrar är varför inte sâdana intresseanmälningar sköts via internet?? Eller det kanske är just detta att lida för att visa sig värdig som är syftet?

Nej, det är inte ett scoutläger!
//dataexperten

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, vilket roligt system =) Men de förtjänar ju verkligen att få en "billig" lägenhet efter den där campingen! Kram på dig

 

www.emmaimadrid.blogspot.com