söndag 11 januari 2009

skratt och kramar

Jag ska berätta lite om min kurs i "inteligencia emocional". Har aldrig nâgonsin deltagit i en utbildning där man fâr sâ mycket kramar och positiva ord. Igâr gjorde vi en övning där en person i taget fick komma fram. Sedan fick var och en gâ fram och uttrycka de positiva känslor vi har inför denna person. Musiken var pâ sâ de andra hörde inte vad som sades men personen därframme blev överöst av positiva kommentarer. Sedan hade vi skratt-terapi. Det är otroligt vilken effekt 3 timmar av skratt kan fâ!
Varför gör vi inte mer sâdant? Varför hâller vi sâ ofta tyst när vi uppskattar en annan människa? Varför fâr vi lära oss att ursäka oss dâ vi fâr beröm? Varför är det sâ mycket vanligare att vi uttrycker negativa âsikter och känslor?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lät som en kurs vi på jobbet skulle behöva gå.. Lite skillnad mot för tråkkursen vi var på i fredags.. usch.

Anonym sa...

Lät väldigt nyttigt! Varför är man bättre på att ta negativ kritik än positiv? Det borde som du säger vara tvärtom! Kram kram

Unknown sa...

Jag vet, det är jättebra. Men har du nånsin tänkt på hur du blir bemött som en positiv och glad människa? Det sticker i ögonen på folk, säkert är det därför vi vanligen uttrycker negativa åsikter och känslor, då får vi mest uppskattning och medhåll och alltfler kan likställa sig med det negativa. Tyvärr.
Att ge positivt beröm, helt utan anledning är jättekul och man ger det utan att förvänta detsamma tillbaka men det är inte kul när man kan få positiv UPPSKATTNING för det positiva.

Anonym sa...

Tack för din energikick! Imorgon ska jag köra lite skratt terapi och positiv feedback på jobbet!Kanske du ska testa lite försiktigt på ditt nya jobb oxå. Kram mamma

 

www.emmaimadrid.blogspot.com